Tradiční marocký mátový čaj
Tradiční marocký mátový čaj, nazývaný také jako Marocká whiskey či berbersky Touareg. Pro Maročany se jedná opravdu o národní nápoj. Po celém Maroku můžete pozorovat místní lidi při konzumaci tohoto čaje, ať už na tržištích, v kavárnách nebo na pracovištích a to v kteroukoliv denní dobu a ať je venkovní teplota sebevětší. Dokonce si můžete všimnout i krále Mohameda VI, jak na mnoha fotografiích je vyobrazen se šálkem mátového čaje v ruce. Maročané svůj mátový čaj připravují specifickým způsobem, V nerezové konvici čaj nejprve zalijí trochou vody, kterou po chvilce vylijí. Stejný čaj poté znovu zalijí vroucí vodou, ale tentokráte konvičku naplní a dají ještě na mírný plamen na pár minut povařit. Poté čaj dostatečně osladí a míchají specifickým způsobem, kdy čaj několikrát z výšky přelévají z konvice do sklenice a zpět, dokud čaj nezpění. Poté je připravený ke konzumaci, ke které zvou vždy široké okolí a pije se z malých úzkých skleniček.
Nastavení